Ikdiena un kāpēc tik maz blogierakstu

Pēc vasaras jau bija doma atsākt biežāk likt kādas receptes un citas lietas, kad uzzinājām, ka gaidam mazulīti. Ļoti vēlējāmies Timotejam brālīti vai māsiņu un ļoti priecājāmies:). Nepagāja ne nedēļa, kad man sākās īstas grūtniecības pazīmes, par ko arī sākumā priecājos.Taču šoreiz bija savādāk. Toksikoze bija daudz smagākā formā nekā pirmoreiz. Nācās pavadīt pat dažas dienas gultā. Problēmas protams sagādāja ēst gatavošana un viss kas ar to saistīts. Prioritāte bija pabarot dēliņu, pašiem mazāk enerģijas atlika. Taču ēst man gribējās ļoti, centos ēst vienkāršas un sātīgas lietas, lai neciestu no toksikozes. Vairāk par to palasot ( kam aktuāli), uzzināju un pārbaudīju uz sevis, ka ļoti palīdz MIEGS. 10-12 stundas diennaktī ideāli, ja iespējams. Domājām, ka ja nu ir tik traki, noteikti gaidām māsiņu. Taču 12 nedēļā uzzinājām ka gaidām DVĪŅUS, identiskos!!! Nesen arī uzzinājām dzimumu- ir māsiņas:). Tāpēc arī šis laiks ir bijis visādā ziņā piepildīts un aizņemts, jo daudz kas jauns bija jāuzzin un arī daudz jāatpūšas. 2 trimestrī priecājos, ka uzradās atkal vēlme pēc dārzeņiem un svaigajiem kokteiļiem. Tagad arī varu ēst veselīgāk un rūpēties par tik svarīgajām dzelzs rezervēm.

Ko gatavojam ikdienā rudens/ziemas sezonā?

Zupas:
Skābeņu
Boršču
Zirņu- burkānu

Ķirbju krēmzupu

Tikai ķirbi iepriekš apcepu cepeškrāsnī kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, kādas 40 min kamēr mīksts. Tas zupai piešķir  izteiktāku garšu.

Šo vistas zupu ķīniešu gaumē, vai līdzīgu aso zupu.

 

Pusdienās un vakariņās:

Riekstu ķirbi ar sieru ceptu cepeškrāsnī 

Tunča salātus

Krāsnī ceptu kartupeli

Makaronus, dažādās versijās, šie  ar avokado mērci ļoti garšīgi

Brokastīs uzņemam vitamīnus dzerot svaigos kokteiļus. Dēliņam ļoti garšo, kad ir paēdis putru, tad arī tiekam abi pie kokteiļa. Pašlaik taisu ar saldētām ogām (upenes, avenes, zemenes, ķirši) klāt lieku spinātus un linsēklas un zaļos griķus. Šķidrumama pieleju nedaudz sulas un ūdeni.

Tagad gatavojoties mūsu ģimenes pieaugumam, kad iznāks kāds brīdis, padalīšos ar jaunām receptēm un to kā norit dvīņu gaidīšana.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s