Grubotto ar gailenēm

Grubotto ir latviešu risotto versija. Man ļoti garšo risotto, tas ir īpašs ēdiens, vienkāršs taču garšīgs.  Esmu pāris reizes gatavojusi arī ar grūbām, arī šodien bija vajadzīgie produkti mājās.

IMG_6268

nepieciešams 2 personām:

3 saujas grūbu

1 neliels sīpols, sakapāts

1 neliels ķiploks sakapāts

kādi 300ml buljona, vistas vai dārzeņu

pāris seleriju kāti

olīveļļa

nedaudz sviesta

sāls, pipari

Klāt vēl liku gailenes (atsaldētas)

parmezānu un dīgstus no http://www.absolutsed.lv/p/par-mani.html

pēc izvēles var pievienot baltvīnu kā arī kādu krēmīgu sieru, svaigo vai maskarpone, ja beigās vēlas krēmīgāku

Dīgstus tagad ziemas sezonā pasūtu (daram to kopā ar draudzenēm, jo minimālais pasūtījums ir 10 kastītes).

 

1. Katliņā eļļā un izkausētā sviestā sautē sīpolu, ķiploku un sakapātu seleriju.

2. Kad zeltaini, pievieno grūbas, nedaudz apmaisa. Ja vēlas, šajā brīdī var pievienot kādus 50ml baltvīna, pagaidīt, lai iztvaiko.

3 . Uz nelielas uguns, pamazākm lejot klāt buljonu un maisot vāra grubotto kamēr grūbas mīkstas, kādas minūtes 20-30.

4. Uz pannas apcep gailenes ( var izmantot jebkādas sēnes), pievieno garšvielas pēc vēlmēm, iemaisa pie grūbām un pasniedz ar parmezānu un dīgstiem.

Lai labi garšo:)!

 

IMG_6270

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s