Dzelteno zirņu un burkānu krēmzupa

Viekārša recepte kas sasildīs rudens vakaros:), garša tiešām sanāk pilnīga no šīm 2 galvenajām sastāvdaļām. Izrādās šī ir Zviedrijā ļoti iecienīta zupa, ceturtdienās to pasniedzot gandrīz visās ēstuvēs tur.

Nepieciešams

0.5 kg šķeltie zirņi,iepriekš pa nakti (ap 10h) mērcēti

1 liels sīpols, sakapāts

sauja pētersīļu lapas un kāti

1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta

2 lieli burkāni, sagriezti plānās šķēlēs

dārzeņu buljona kubiņš

ūdens olīveļļa sāls, pipari

1. Katliņā olīveļļā apcep sīpolu zeltainu.

2. Klāt liek vārīties zirņus, burkānus pētersīļu kātus dārzeņu buljonā.

3. Vāra kādas 40 min, kamēr abi mīksti bet zirņi vēl nav pilnībā izjukuši. Beigās pievieno arī pētersīļu lapas.

Pasniedz ar svaigu ciabattu vai grauzdiņiem.     IMG_5638.JPG

One thought on “Dzelteno zirņu un burkānu krēmzupa

  1. Atpakaļ ziņojums: baltais runcis Latvijas blogāres apskats #18 (29.09.-05.10.). | baltais runcis

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s