15 minūšu gaileņu penne

20140304-141339.jpg
Pavasaris jau klaudzina pie durvīm un ar steigu jāsāk iztukšot saldētavas krājumi. Mums ļoti garšo gailenes, tas ir īpašs gardums. Vasarā biju sasaldējusi, šoreiz gan ne pašas lasītās.
Gaidot pavasari uzņemu vitamīnus ar dīgstiem, ko  katru otro nedēļu pasūtu no Ilzes kopā ar vēl dažām draudzenēm ( jo min pasūtījums ir 10 kastītes, kas man ir drusku par daudz).
Agrāk taisīju šo recepti ar saldo krējumu, taču kopš to nelietojam, sapratu ka arī bez tā var iztikt. Šādu gaileņu mērci var pasniegt arī ar kartupeļiem vai griķiem ( gailenes ar griķiem ļoti labi iet kopā, pamēģiniet).

2 porcijām

220 gr pilngraudu makaroni penne
200 gr saldētas gailenes (pēdējie krājumi:))
nedaudz mīkstais Miree gorgonzola siers
1 sīpols
olīveļļa, sāls, pipari
parmezāns un dīgsti rotāšanai (saulespuķu un rukolas)
 20140304-134034.jpg
1. Gailenes atlaidina.
2. Liek vārīties makaronus sālsūdenī. Parasti uzvāru ūdeni iepriekš ar elektrisko tējkannu. 
3. Tikmēr sagriež sīpolu, apcep olīveļā, pievieno gailenes un sautē.
20140304-134042.jpg
4. Pieliek krēmsieru, pēc izvēles, cik stipru garšu vēlas, pielej nedaudz ūdeni no makaroniem.  Pievieno sāli, piparus un kādas garšvielas, ja vēlas. Vēl var pievienot saulē kaltētos tomātus, arī labi iet kopā.
5. Kad makaroni gatavi, liek šķīvjos, virsū mērci un parmezānu ar dīgstiem.
20140304-134055.jpg15 minūšu vakariņas gatavas:)!
Labu apetīti:)!
ŠŠŠ, varu pačukstēt ka šonedēļ uz sieviešu dienu būs mana pirmā blogdāvana, kas tapusi sadarbībā ar kādu lielisku Latvijas uzņēmumu. Gaidiet nākošo ierakstu:)!

20140304-134113.jpg

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s