Apelsīnu braunijs

20140219-204415.jpg

Braunijs mūsmājās ir iecienīts, ja man nepatiktu izmēģināt jaunas receptes, tad vīrs priecātos, ja visu laiku to ceptu:).

Šoreiz nolēmu izmēģināt kādu jaunu garšu  – brauniju ar apelsīnu miziņu.

Nepieciešams:

200 gr tumšās šokolādes (izmantoju šokolādes čipšus no Gemosa)

200 gr tumšais muscovado cukurs

175 gr sviests

1 paciņa Kāruma svaigais siers

3 olas, atdalītas

1 tējk vaniļas ekstrakts vai cukurs

140 gr miltu

50 gr pūdercukura

1 apelsīna miziņa, sarīvēta uz smalkās rīves

1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 160 C.

2. Katliņā izkausē cukuru, sviestu, šokolādi, uzmanīgi lai nepiedeg, ļauj atdzist 10 min tad iemaisa olas dzeltenumus un pusi apelsīnu miziņas, vaniļu un miltus.

3. Sakuļ olbaltumus stingrās putās, iemaisa pārējā mīklā un liek 20×30 cm kvadrātveda formā, kas izklāta ar cepamo papīru.

4. Cep 20 minūtes. Ļauj atdzist.

5. Pirms pasniegšanas sakuļ krēmsieru ar pūdercukuru un atlikušo apelsīna miziņu.

6 . Smerē uz visas kūkas (ja daudz ciemiņu) vai ari uz individuāliem gabaliņiem.

  • 20140219-204338.jpg

One thought on “Apelsīnu braunijs

  1. Atpakaļ ziņojums: 1 gads un 12 kūkas | Gatavo ar Madam

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s