Aveņu un baltās šokolādes tarte

Pēc ilga laika, kāda receptīte. Šis laikam bija neplānots un ilgākais pārtraukums blogā. Īsumā pēc visas lielās svētku svinēšanas, kad nedēļas laikā pie mums mājās bija veselas 3 ballītes (ar dažādiem cilvēkiem!!) un arī ciemošanās pie vecmāmiņām manas garšas kārpiņas bija atrofējušās, un nedeva nekādu ziņu par to ko vēlas ēst, un kas liktos garšīgs. Tā pagāja janvāra sākums. Tad man neplānoti bija jāpalīdz vīramātei iekārtot vannas istaba (nebeidzamie flīžu meklējumi…). Un februāris pagāja organizējot mammas 60 gadu jubileju! Visam pa vidu protams mans nu jau aktīvais 10 mēnešnieks:), kas prasa uzmanību, enerģiju un gardus biezenīšus. Esam arī pieskaitāmi pie tiem vecākiem, kas bijušu BKUS un kam tagad telefonā un datorā ir viss par pirmo palīdzību. Paldies Dievam, nu jau viss sadzijis un aizmirsies:).

Dzīve virtuvē ir mainījusies, jo tagad man pie kājām tusējas Timotejs, nerāpo, bet aktīvi lien. Mīļākā vieta ir  pie cepeškrāsns, jo tai ir tumšas stiklotas durvis, kurās viss atspīd, tad nu viņš aktīvi komunicē ar savu atspulgu:).

Tā kā šodien Timotejam palika 10 mēneši, nevarēju neturpināt tradīciju par kūku, tapa šoreiz aveņu un baltās šokolādes tarte.

20140219-200505.jpg

Mīklai:

115 gr auksta sviesta

225 gr miltu

šķipsniņa sāls

2 ēdk cukurs

2 ēdk mandeļu milti

1 ola un puse olas čaumalas auksta ūdens.

1. Sausās sastāvdaļas kombainā sasmalcina pulse režīmā. Pievieno olu un ūdeni,  pulsē kamēr sanāk bumbiņa.

To izņem un nedaudz pamīca, ietin pārtikas plēvē un ieliek atdzist uz 20 min ( var uztaisīt iepriekšējā dienā piemēram).

2. Cepeškrāsni sakarsē uz 200 C, izrullē mīklu un liek formā  ( to vieglāk izdarīt uzliekot mīklu uz mīklas ruļļa un pārnesot).  Iespiež nedaudz formas rieviņās, atstāj  malas 1 cm lielākas, jo saraujas. Ieklāj cepamo papīru, cepamās pupiņas ( man ir īstās, bet Rito var dabūt keramiskās) un cep 15 min, tad 5 min bez pupiņām un papīra.

Pildījumam:

1 maskarpones siers ( 250 g)

1 ola

50 gr cukurs

50 gr mandeļu milti

100 gr baltā šokolāde, rupji sakapāta

150 gr saldētas avenes.

3 ēdk bezpiedevu jogurts

1. Sakuļ maskarponi ar olu, jogurtu, cukuru un miltiem.

2. Iemaisa šokolādi un avenes. Lej uz mīklas un cep 160 C 25 minūtes, tad izslēdz cepeškrāsni, attaisa vaļā un ļauj lēnām atdzist.

Jā, avenes un baltā šokolāde iet kopā kā cimds ar roku, garšīgi:), ko lai citu saka!

20140219-200441.jpg

20140219-200452.jpg

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s