Kanēļmaizītes Ziemassvētku rīta brokastīm

Recepte pavisam vienkārša, īsti pat nav recepte, bet padoms.  Šogad izlēmām svinēt Ziemassvētku rītu kopā ar dēliņu, jo ziemassvētku vakarā, kad vīrs būs mājās no  svētku dievkalpojumie, dēliņš jau saldi čučēs. Tad arī gribēju ko īpašu pagatavot, jau laicīgi izmēģināju šīs vienkāršās kanēļmaizītes.

IMG_2881

Iepriekš vajag tikai pagatavot vienkāršo picas mīklu pēc Jamie Oliver receptes. Šo taisu regulāri (kad vajag picas mīklu), un kas paliek pāri, to glabāju saldētavā ietītu pārtikas plēvē. Kad mīklu grib lietot, izņem no saldētavas un  uzliek uz radiatoriem vai citā siltākā vietā atkust pāris stundas.

Kanēļmaizītēm nepieciešams:

brūnais cukurs

kanēlis

cukura sīrups vai medus

sviests, mīksts

mīkla ( ap 1/3 daļa no porcijas )

rozīnes ( vai arī rieksti, vaļa fantāzijai)

glazūrai- pūdercukurs, nedaudz vaniļas cukurs vai esence, ūdens

Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 C, izklāj tortes formu ar cepamo papīru. Mīklu izrullē palielu plāksni, tad izsmērē ar sviestu, pārkaisa cukuru un kanēli “uz aci”  un nedaudz pārslaka ar cukura sīrupu vai medu un rozīnēm. Visu sarullē un sagriež gabaliņos. Kārto traukā vienu pie otra, sākot no vidus. Šeit itkā var atstāt lai nedaudz uzbriest, bet man neuzbrieda, tāpat bija ļoooti garšīgi:). Liek cepties 30 min kamēr gatavas. Kad nedaudz padzisušas, sajauc pūdercukuru un vaniļu ar nedaudz ūdeni, kamēr veidojas glazūrai līdzīga massa. Pārlej kanēļmaizītēm. Ēd kamēr vēl siltas.

Nevaru sagaitīt mūsu ziemassvētku brokastis:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s