Riekstu ķirbis cepeškrāsnī

IMG_2728

Nosaukumos esmu apjukusi, nezinu kurš ir riekstu kurš muskata, bet var izmantot abus, to kas ir tumši zaļš ar oranžu vidu, un to kas ir tāds garens, kā sēne.

Recepte izraisīja diskusiju, kad mana draudzene Baiba ielika bildi sociālajā tīklā, kur ASV dāmām māca kādu ēdienu no savas recepšu krātuvītes, ceļojuma ietvaros šoruden. Baiba šo recepti izdomāja un ļāva man publicēt, jo pati neraksta blogu.

Man šis arī ir viens no mīļākajiem pēdējā laika ēdieniem, jo lieliski atbilst manai maz-gaļēdājas ēdienkartei.

Nepieciešamais:

riekstu/muskata ķirbis nomizots un sagriezts 1cm biezās šķēlēs

siers (izmantoju LV čedaru) var arī nedaudz Dor blu pielikt

pētersīļi

2-3 ķiploka daiviņas

Tomāts sagriezts šķēlēs

olīveļļa cepšanai

sāls, pipari garšvielas pēc izvēles

1. Ķirbja šķēles apcep uz pannas no abām pusēm nedaudz brūnīgas.

2. Pētersīli sakapā un sajauc ar saspiesto ķiploku, sāli, eļļu.

3. Cepešpannā like ķirbja šķēles, virsū uzsmērē pētersīļu maisījumu, tad tomāta šķēles un virsū sieru. Esmu cepusi tikai ar čedaru, un ja ir bijis mājās zilais siers, tad nedaudz uzlieku arī to.

IMG_2725

4. Cep 15-20 min 220 C karstā cepeškrāsnī kamēr siers izkusis.


IMG_2726
IMG_2729

Pasniedz ar salātlapām, ķirštomātiņiem.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s