Tomātu zupa ar koriandru un kokosriekstu pienu

IMG_2723 Šo zupiņu ēdu ciemos pie draugiem, ļoti garšoja, pajautāju recepti. Izrādās to viņai iedevusi draudzene Līva. Līva ar ēdienu ir uz TU, viņa vada kulinārijas kursus Labas Garšas darbnīcā un atļāva man publicēt šo receptīti:). Pie Līvas varat doties uz kursiem, lai iemācītos pagatavot garšīgus un veselīgus ēdienus. Šo sestdien vēl var paspēt uz pēdējo nodarbību, kas notiek jaunajā kafejnīcā 371 Rīgas Centrāltirgū!

Screen Shot 2013-11-27 at 13.11.31

Tātad, par zupu. Tā ir ļoti vienkārša, vajadzīgas sastāvdaļas ko var iepriekš sagādāt, gatavošanas dienā tikai būs vajadzīgs svaigs koriandrs ko uzkaisīt (tiem, kam garšo protams). 5-6 porcijām nepieciešams: 1 bundžiņa kokosriekstu piens 3 bundžiņas konservēti tomāti gabaliņos 1 bundžiņa konservētas sarkanās pupiņas (red kidney beans) 1 liels sīpols 2-3 ķiploka daiviņas 2 tējk malts kumins 2 tējk malts koriandrs eļļa, sāls, pipari. Svaiga maize Ciabata un koriandrs pasniegšanai 1. Smalki sakapā sīpolu un ķiploku un apcep eļļā zeltainus. 2. Pievieno garšvielas, maisot apcep ar sīpoliem, es pieliku vēl čilli, bet tā ir gaumes lieta:). Tad pievieno tomātus ( es pusi no tiem vēl sablenderēju, pusi atstāju  gabaliņos), pupiņas un verdošu ūdeni, aptuveni 1l. Uzliek vāku un kad sāk vārīties, nogriež mazu uguni un vāra kādas 15 min. Pirms pasniegšanas karstā zupā iejauc arī kokosriekstu pienu. 3. Pārkaisa ar svaigu koriandru un ēd kopā ar svaigo ciabatu. Zupu var pagatavot arī iepriekš un tad uzsildīt, kā jau visām zupām, arī šī otrā dienā būs vēl garšīgāka:). Lab apetīti.  

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s