Burkānkūka

IMG_2722
Pēdēja laikā parāk daudz jaunu recepšu nesanāk gatavot, tomēr dzīve ar 7m vecu zīdaini prasa savu un laiks ko varu veltīt dēliņam ir nenovērtējams:).

Vairākas reizes jau esmu taisījusi šo vienkāršo un gardo ēdienu no četrassezonas.lv. Saldais kartupelis cepeškrāsnī ar zilo sieru. Sanāk ļoti sātīgi un vienkārši, maz sastāvdaļu. Pasniedzu kopā/uz svaigiem spinātiem vai rukolas.

Nekad nebiju cepusi slaveno burkānkūku un beidzot nolēmu pamēģināt.  Recepšu gan tai ir dikti daudz un pēc vairāku recepšu studēšanas, apvienojot 2 receptes, nonācu pie šīs:

IMG_2708

1 apelsīna miziņa, sarīvēta, un sula

150 gr rozīnes (labāk uz nakti jau apliet ar apelsīnu suliņu un miziņu, lai sasūcas, es aplēju tikai kamēr gatavoju mīklu)

1 tk kanēlis

1/2 tk malts ingvers

1/2 tk malts muskatrieksts

1 tk soda

300 gr sijātie pilngraudu milti

150 ml olīveļļa ( var rapšu vai saulespuķu)

2 burkāni (220 gr) sarīvēti uz rupjās rīves

150 gr brūnais cukurs ( Soft brown sugar)

2 olas

Krēmam: 200 gr Kāruma svaigais siers, 1/2 apelsīna miziņa, 50 g pūdercukurs, šķipsniņa kanēļa.

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 C.  Aplej rozīnes ar apelsīnu sulu un pieliek 1/2 rīvētās miziņas, atstāj ievilkties.

2. Sakuļ olas ar eļļu, pievieno pārējās sausās sastāvdaļas, samaisa. Iemaisa arī burkānus un rozīnes ar apelsīnu sulu.

IMG_2710

3.  Mīklu lej 23 cm cepamajā kūkas formā ar noņemamajām maliņām. Apakšā ieklāj cepamo papīru.  Liek cepties uz vidējā plauktiņa 30 mim, vai kamēr zobubakstāmais iedurot nāk ārā sauss.

IMG_2712 IMG_2715

4. Atdzesē. Pirms pasniegšanas ar mikseri sakuļ krēmsieru ar pūdercukuru un kanēli, beigās iemaisa apelsīna miziņu. Smērē kūkas virspusē. Var arī smērēt individuāliem gabaliņiem (ja cep kantainu kūku) virsū pirms pasniegšanas. Krēms ledusskapī var 2 dienas glabāties.


IMG_2719


One thought on “Burkānkūka

  1. Loti gardi sanaca, es tikai pieliku 1.eed.k. kaneela un sanaca loti smarzhiga kuka. Un kremam liku klat vel nedaudz apelsinu sulas, jo lietoju Philadelfijas kremsieru, lidz ar to vajadzeja “nosist” Philly garshu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s