Aveņu siera kūka (ceptā)

20131024-110006.jpg

Izmantoju tehnoloģiju priekšrocības un rakstu ierakstu no telefona izmantojot WordPress aplikāciju, kamēr dators nedaudz tiek uzfrišināts servisā.

Līdz šim cenšos dēliņam uz katru mēnesi uzcept kūciņu. Iepriekšējos 5 mēnešus ir bijušas- šokolādes siera kūka, svaigā avokado un laima kūka, ābolkūka un banānkūka. Pagājušonedēļ uz pusgada jubileju izcepu aveņu siera kūku vadoties pēc šīs receptes.

Sanāca garda, maiga un ne pārāk salda. Draugi teica ka līdzīga Staburadzes siera kūkai, nezinu jo neesmu ēdusi.

Kūkai nepieciešams:
Sanāk 12 normāli gabaliņi 23cm kūkas formā.

Pamatnei 200 gr digestive cepumi (izmantoju Granny ko var nopirkt Rimi)
60 gr sviesta

Krēmam
3 paciņas filadelfijas krēmsiers (drošivien var arī ar Kārumu, rīt izmēģināšu)
ap 250 ml grieķu vai bezpiedevu jogurta
150 gr cukurs
2 olas
300 gr avenes, puse veselas(man bija saldētas, tā ērtāk) puse sablenderētas priekš kūkas virsas
mellenes dekorēšanai

1. Kombainā sasmalcina cepumus, sajauc ar izkausētu sviestu un iespiež kūkas cepamās formas pamatnē, kas izklāta ar cepampapīru. Ieliek ledusskapī uz 20 min.
2. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno krēmsieru un jogurtu un sakuļ vienmērīgā masā. Iemaisa saldētās avenes ( vai citas ogas) un lej uz cepumu pamatnes.
3. Liek cepties uzkarsētā krāsnī 180 grādos kādas 45 min.
4. Atdzesē un pa nakti ieliek ledusskapī.
5. Pirms pasniegšanas virsū uzlej sablenderētas avenes ( vai citas ogas) dekorē pēc izvēles.

20131024-105954.jpg

20131024-110135.jpg

5 thoughts on “Aveņu siera kūka (ceptā)

  1. Atpakaļ ziņojums: 1 gads un 12 kūkas | Gatavo ar Madam

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s