Vasaras ēdienkarte

Kā man patīk šis gadalaiks šeit Latvijā:)! Nezinu vai kur citur dzīvojot var piedzīvot tādu ziedu, augu, garšu un temperatūru sprādzienu, kā šeit:)! Tas ļoti pamudina ēst un dzīvot veselīgi:)!!!

Jau 3 gadu šajā laikā īpaši daudz cenšos ēst svaigākus ēdienus, dažādus kokteiļus un salātus.

Bieži dienu iesāku ar kādu svaigu zaļo kokteili, pašlaik pārsvarā tie sastāv no zaļumiem (spināti, ja ir salasītas, tad arī nezāles-gārsa, balanda, ceļmallapas, virza), banāna, ābolu sulas un tikpat ūdens, svaigas zemenes, kivi, apelsīns, vai arī saldētas ogas -labs ir Rimi Ica firmas aveņu un melleņu maisījums, ēdamkarote  linsēklu un 1-2 ēdamkarotes medus. Ja gribas aukstāku, tad pielieku ledus kubiņu. Te var atrast dažas receptes, ko iepriekš publicēju .

IMG_1025

Pusdienās un vakariņās ēdam salātus:

Ar tunci Nicas gaumē

Ar pupiņām un avokado – pupiņas, avokado, gurķis, tomāts, paprika, sarkanais sīpols un zaļumi.

Avokādo ir arī mans šī  brīža top ēdiens, kopš Rimi tos var nopirkt vairumā un gatavus ( BEIDZOT!). Ēdu tos salātos, uz maizes pārkaisot ar citronpipariem, ar makaroniem, uzkodās. 

Un zupas-

– parasto latviešu auksto zupu – vīram, un man atvasināta versija, kur nelieku kefīru, bet sajaucu biešu marinādi ar ūdeni, kā arī nelieku olas, jo tās jau kādu laiku uzturā nelietoju.

-Uztaisam arī svaigo tomātu zupu Gaspačo, par ko bija arī viens no Mārtiņa Sirmā raidījumiem šogad. Ak kā man tie patika!

Gatavoju to šādi. Ļoti garšīgu gaspačo var nobaudīt Stock Pot ēstuvē. Tur arī citas aukstās zupas, un gardie kariji.

Tuvākajās dienās gribu pamēģināt uztaisīt svaigās cukini nūdeles ar mērci, ko iecienījušas manas draudzenes. Recepte atrodama šeit. Kā arī svaigo avokado kūku. Ziņošu kā šīs receptes izdevās!

Svaigais ēdiens un krūtsbarošana

Rīt manam dēliņam Timotejam aprit jau 2 mēneši, un esmu priecīga, ka varu viņu barot ar savu pieniņu un, ka mazais labi aug un necieš no vēdera gāzītēm, jeb citi sauc par kolikām.  Par šo interesējos jau gaidot mazuli, un nonācu pie secinājuma, ka jau grūtniecības laikā mazais pierod pie tā ko ēd mamma, un ar vēderiņu problēmām nevajadzētu būt. Tā arī mazajam piedzimstot var turpināt ēst to pašu ko esot gaidībās. Protams citiem bērniņiem ir jūtīgāki vēderiņi, un ir reizes, kad mammām jāskatās ko ēd. Bet ārsti visbiežāk pirmos iesaka noņemt piena produktus.

Grūtniecības laikā, un tagad neēdu cūkas un liellopa gaļu, ļoti minimāli vistas gaļu (jo dabīgi audzētas Rīgas centrā ir gandrīz neiespējami dabūt), olas un piena produktus arī nē, izņemot nedaudz sieru un kefīru. Dzelzs līmenis man turējās ļoti  labi, jo to uzturēju ar kokteiļiem, spirulīnas tabletēm un pāris Floradix sīrupiem.

Tagad arī ēdu daudz vairāk svaigu produktu, dārzeņus, ogas, protams lietoju uzturā arī pilngraudu maizi un makaronus, kā arī sieru, un varu tikai teikt, ka nav bijušas nekādas problēmas mazajam ar vēderu vai man ar pienu, tā daudzumu utt.  Protams liela nozīme ir arī citiem barošanas aspektiem, kā arī mierīgam grūtniecības laikam, jo visi stresi un uztraukumi ietekmē mazuli, un viņam piedzimstot arī mātes pienu.

Šo gribēju pieminēt, lai iedrošinātu māmiņas ēst veselīgi savā un mazuļa labā:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s