Ātrā rabarbermaize

Image

Sveiciens visiem jaukajā siltajā vasariņā:)!

Dēliņš aug un man ir laiks arī padarboties pa virtuvi!

Tagad ir īstais rabarberu laiks, un arī manās rokās nonāca šie skābie, zaļie kāti:).

Uzmetot aci dažādām receptēm internetā, sanāca man pavisam ātra un vienkārša rabarbermaize. Varbūt visiem jau šāda tipa recepte ir zināma, bet nu man nebija, cepu pirmoreizi, tāpēc arī pierakstu, lai neazimirstas! Tiešām uztaisīju viņu kādās 7 minūtēs, neskaitot cepšanu.

Vajadzēs:

2 gl pilngraudu kviešu miltus 2 rupjuma (no Grauda spēka )

1 ola

1 glāze kefīra

gandrīz pilna glāze cukura

brūnais cukurs pārkaisīšanai

rabarberi

nedaudz saldētas upenes (vai citas ogas pēc izvēles)

Svaigais siers

Image

 

Cepeškrāsni ieslēdz uz 180 C.Rabarberus smalki sagriež un apkaisa ar cukuru.

Bļodā sajauc miltus, cukuru, olu un kefīru.

Pannā ieklāj cepamo papīru. Ielej mīklu, uzkaisa rabarberus (man agn viņi drusku pietrūka tomēr, forši ja visa mīkla noklājas). Virsū liek svaigā siera pikucīšus, saldētās upenes, un beigās pārkaisa nedaudz brūno cukuru.

Cep kādas 30-45 min.  Nedaudz atdzesē, pārkaisa pūdercukuru, un ēd vēl nedaudz siltu klāt piedzerot Ilzes rabarberu limonādi:)!

Image

Image

4 thoughts on “Ātrā rabarbermaize

  1. Atpakaļ ziņojums: mmiezite, Ātrā rabarbermaize - home made

  2. Es pēc šādas receptes cepu jau daudzus gadus. Tiešām laba recepte. Šogad beidzot atradu citu🙂
    Kefīra vietā var likt arī paniņas vai bezpiedevu jogurtu. Svaigo sieru gan nebiju izmēģinājusi.
    Vēl garšīgāk par rabarberiem sanāk, ja taisa ķiršu vai aveņu maizīti. Bet tas jau gaumes jautājums.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s