Grauzdēti turku zirņi meksikāņu gaumē

Laba uzkoda, ja gribas ko sāļu pašiem pagatavot.

20130409-193433.jpg
Kā pagatavot?

Var izmantot konservētos, taču man bija kaltētie, kurus pa nakti izmērcēju un tad vārīju kādu pusotru stundu.
250 g kaltēti vai 2 bunžiņas konservēti ( noskaloti) turku zirņi
2 ēdk olīveļļa
Santa Maria Burito garšviela

20130409-193341.jpg

Cepeškrāsni ieslēdz uz 225 grādiem. Zirņus maksimāli nožāvē un nosusina. Bļodā sajauc ar eļļu un tad pievieno garšvielas. Var izmantot jebkādas kas garšo, man šoreiz bija ērtāk jau gatavu miksli, jo ne visas LV var dabūt atsevišķi lai pagatavotu meksikāņu garšvielu.

Un lūk laba uzkoda pie filmas ir gatava:)!

 

20130409-193358.jpg

Zirņus vienā slānī izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep aptuveni 30 min, pa vidam pāris reizes apmaisot. Miziņas kas nonākušas nost var nedaudz piedegt, bet paši zirņi jācep kamēr smuki brūni un kraukšķīgi. Pavisam kraukšķīgi tie paliek kad atdzesēti.

20130409-193409.jpg



IMG_0161

2 thoughts on “Grauzdēti turku zirņi meksikāņu gaumē

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s