Sarkano pupiņu zupa ar avokado salsu

Image

Nolēmu pagatavot kādu jaunu receptīti no manas iecienītās recepšu grāmatas Vegan cooking.

Rīga-20130304-00102 Rīga-20130305-00103

6 porcijām vajadzēs:

30 ml olīveļļas

2 sakapāti sīpoli

3 ķiploka daiviņas

1 tējk kumina sēklu

1/4 tējk kajennas piparu ( var izmantot čilli maltus)

1 ēdk saldās paprikas

1 ēdk tomātu pasta

1/2 tējk oregano (raudene)

400 g bundžiņa sasmalcinātu tomātu

2×400 g bundžiņas sarkano pupiņu(kidney beans) es gan izmantoju mūsu brūnās, novārīju pati

900 ml dārzeņu buljons

sāls, pipari,

Salsai

2 avokado

1 neliels sarkanais sīpols

1 zaļais vai sarkanais čilli pipars, sasmalcināts

svaigs koriandrs/kinza

1 laima sula

1. Katliņā olīveļļā apcep sīpolu un ķiploku, kamēr mīksti 4-5 min. Pievieno kuminu, kajenas piparus un papriku, maisa un apcep visu kādu minūti.

2. Pievieno tomātu pastu, oregano, maisa. Tad pievieno konservētos tomātus un pupiņas un buljonu.

3. Pagaida kamēr viss sāk vārīties un uz mazas uguns vāra 15-20 minūtes

4. Tad nedaudz atdzesē un sablenderē izmantojot rokas blenderi vai krūzi. Zupu ielej atpakaļ tīrā katlā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5. Lai pagatavotu salsu, sagriež avokado mīkstumu mazos kubiņos, sakapā arī sīpolus, čilli un koriandru. Pievieno laima sulu un samaisa.

6. Zupu atkal nedaudz uzsilda  un pasniedz ar salsu viducī, un Tobasco mērci tiem, kam vēl prasās papildus asumiņš.

Lai izdodas pagatavot un labi garšo:)!

One thought on “Sarkano pupiņu zupa ar avokado salsu

  1. Atpakaļ ziņojums: mmiezite, Sarkano pupiņu zupa ar avokado salsu - home made

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s