Lēcu sautējums, jeb Tarka Dhal

Image

Rīgā ir viena ļoti jauka vieta, kur dažreiz aizeju ar kādu draudzeni pusdienās – Stockpot. Nelielā pusdienu ēstuvīte pieder pārim-latvietei un anglim, kurš ir pavārs. Viņu ēdienkartē man katru reizi ir vairāki ēdieni, ko gribētos nobaudīt (pusdienu ēdienkarte mainās katru dienu). Ēdieni ēdienkartē tiek atzīmēti asuma skalā no 1-10, kā arī katru dienu atrodami vegētārie, vegānu un “bez piena produktiem” ēdieni. Ēdieniem ir puse un pilnas porcjias. Man pietiek ar pusi, tēja un otrais izmaksā ap 2.20, ēdienu porciju cenas apmlitūdās 1-3.50 Ls. Stockpot atrodas Ģertrūdes ielā 6, aiz Vecās ģertrūdes baznīcas. Tā, beidzu reklāmu, tagad pie receptes:)!

Pēdējoreizi, kad tur biju ēdu Tarka Dhal – lēcu sautējumu ar indiešu garšvielām. Pameklējos receptes internetā, un šodien uztaisīju. Tas ir ļoti LĒTS ēdiens, bet gana sātīgs un veselīgs. Domāju ka 4-5 porcijas izmaksāja ap 2 Ls, neskaitot rīsus.

Image

Nepieciešams 4-5 porcijām:

250 gr sarkanās lēcas, noskalotas, mērcētas 2 stundas( tas samazina gatavošanas laiku)

2 nelieli, vai 1 liels sīpols

4 ķiploku daiviņas

4 vidēji tomāti

nedaudz kumina sēklu

svaigs vai kaltēts čilli asumam

olīveļļa

1.5 ēdk karija pasta no Pataks ( šoreiz bija Mild curry paste, kas nemaz nav tik maiga)

sāls, pēc garšas

1 paciņa brūnie rīsi ( 2 cilvēkiem)

1. Uzkliku sākumā vārīties rīsus.

2. Liek vārīties lēcas, man bija mērcētas, tāpēc vārījās tikai 10 min, nemērcētām vajadzētu kādas 30 min.

2. Smalki sakapā sīpolu un pannā nedaudz olīveļļā apcep.

3. Sablenderē tomātus ar ķiplokiem.

4. Sīpoliem pieliek kuminu un čilli un karija pastu, samaisa un apcep. Klāt liek sablenderētos tomātus ar ķiplokiem, maisa, kamēr uzmet burbuli.

5. Lēcām, ar nelielo ūdens daudzumu, kas palicis no vārīšanās (kādi 100 ml), katliņā liek klāt mērci, samaisa un uz mazas uguns atstāj kādas 10 min pasautēties. Beigās pieliek sāli pēc garšas.

6. Pieliek vēl sautējumam beigās klāt kinzu, ja tāda ir, un pasniedz ar brūnajiem rīsiem.

Neskaitu kalorijas, bet gan to kas ir vērtīgs ēdienā, un zinu ka šajā pirmo ir maz, un vērtīgo vielu gana daudz.

Sasilda:)!

Labu apetīti!

P.S. pagājušonedēļ izmēģināju vēlvienu recepti, ko Krista bija savā blogā ielikusi – lēcu zupa. Laba ideja ko darīt ar atlikušajiem 250 gr lēcu:).

One thought on “Lēcu sautējums, jeb Tarka Dhal

  1. Atpakaļ ziņojums: mmiezite, Lēcu sautējums, jeb Tarka Dhal - home made

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s