Pilngraudu smilšu mīklas cepumi ar šokolādes čipsiem, riekstiem un bez olām

photo

Pēdējā laikā no

sāļajiem ēdieniem nav sanācis neko jaunu taisīt. Mājās rotācijā iet tie paši ierastie ēdieni, jo ziemai raksturīgi, iestājusies rutīna, nav pārāk daudz svaigu produktu, kas būtu pieejami. Un dēļ aukstuma gribās vairāk siltos un sildošos ēdienus.

Taču vakar izdomāju izcept šokolādes cepumus, ar Gemosā nesen pirktajiem maz

ajiem šokolādes čipsiem.

Vēl jo projām, ja varu tad izvairos no olu un citu dzīvnieku valsts produktu lietošanas, bet viss saprāta un iespēju robežās protams:).
Cepumiem:

100 gr sviests istabas temperatūrā

150 gr smalkie kviešu pilngraudu milti

50 gr tumši brūnais cukurs

nedaudz grauztētu sakapātu zemesriekstu

sauja šokolādes čipsi

 

1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 180 C.

2. Sakapā sviestu ar cukuru, es tam izmantoju kombainu ar nazi.

3. Pa daļām iekapā miltus. Ja vēl pārāk sauss, tad pievieno pāris ēdk ūdens  un drusku olīveļļu.

4. Iemīca iekšā riekstus un šokolādi, izveido “desiņu”  ko sagriež 1cm biezās šķēlēs. Ja ir laiks, teorētiski, to “desiņu” jāieliek ledusskapī, lai sastingst, lai vieglāk sagriezt. Var arī uztaisīt vairāk mīklas un daļu šādā veidā liek saldētavā citām reizēm.

5. Uz pannas ar cepamo papīru liek mīklas šķēlītes un cep 20-25 min. Cepumi sanāk kraukšķīgi un ar īstas smilšu mīklas tekstūru, tumšā krāsa ir no pilngraudu miltiem un brūnā cukura.

photo copy

Atdzesē un bauda:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s