Vinigrets – bērnības garša

Bērnībā mamma bieži taisīja vinigretu. Tas man asociējas ar rudens sestdienu vakariem, kad abas kopā griezām sastāvdaļas salātiem.

Ja nu  kādam interesē, vai varbūt ir aizmirsies, tad vinigretu var pagatavot no:
Skābētiem kāpostiem (citi izmanto marinētus gurķus)
vārītām bietēm
vārītiem burkāniem
vārītiem kartupeļiem
sarkanā sīpola
sāls, pipariem
 un olīveļļas

Visu sagriež smalki, arī kāpostsus, lai  nav tik gari, bietes sarīvē.
Sanāk, ,manuprāt, diezgan veselīgi salāti, ar palielu vitamīnu C un dzelzs devu.

Ideāli kopā ar pašceptu pilngraudu maizīti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s