Zemesriekstu sviests

Gribēju padalīties ar kādu labu DIY ( dari pats) receptīti.
Jā, var mājās uztaisīt zemesriekstu sviestu! Es to īpaši iemīļoju dzīvojot Londonā, bet īpaši populārs tas ir ASV. Noteikti visi, kam ir draugi vai radi ASV to arī ir iemīļojuši. Taču ne vienmēr varam sagaidīt, kad mums to atsūtīs. Pirkt to LV ir diezgan dārgi – 200 gr bundžiņa Stockmann maksā vairāk kā 2 Ls.

To parasti ēd uzsmērējot uz maizes, pie pankūkām, labi sader kopā ar āboliem un banāniem, kokteiļos un arī sanāk ļoti garšīgi cepumi.

Man zemesriekstu sviests 500 g izmaksāja nedaudz virs 1Ls.

Nepieciešams:
500g blanšēti zemesrieksti
2 ēdk kokosriekstu eļļa
sāls
agaves sīrups ( var izmantot arī pūdercukuru)
virtuves kombains

Zemesriekstus maļ virtuves kombainā ar naža funkciju, līdz veidojas krēms. Jāsmalcina ilgi, ik pa laikam pamaisot, jo riekstu daļiņas sastājas gar malām. Kad jau masa veidojas krēmīga pievieno eļļu, agaves sīrupu vai medu un sāli un vēl kādu brīdi maļ kamēr izskatās pēc zemesriekstu sviesta:).

One thought on “Zemesriekstu sviests

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s