Spageti ar čilli un ķiplokiem

Nolēmu izmēģināt vienu no pašu Itāļu iecienītākajiem makaronu ēdieniem. Viņi mēdzot to ēst jebkurā laikā, taču iecienītākais ir vēlās vakariņas, kad ierodas mājās vēlu, jo šo ēdienu pagatavot aizņem tikai 6-7 minūtes!

Arī mums sanāca vienu vakaru vēlās vakariņas, un tieši iedomājos uztaisīt šo recepti:).

Garšos visiem, kam garšo asie ēdieni.

2 porcijām:

1 čilli pāksts

3-4 ķiploka daiviņas

200 gr makaroni spagetti nr 1. ( šai receptei vislabāk izmantot š0s, citreiz priekšroku dodu pilngraudu makaroniem)

olīveļļa

sāls, pipari

1.Uzliek vārīties makaronus sālsūdenī pēc instrukcijām uz paciņas ( 6-7 minūtes spagetti) . Parasti ūdeni vāru elektriskajā kannā, tā ir pierasts un arī ātrāk. Makaronu ēdieniem, lai tie tik ātri uz šķīvja neatdzistu , sevišķi ziemā mēdzu šķīvjos ieliet verdošu ūdeni, lai tie sasilst, pirms pasniegšanas to izleju ārā, tad lieku makaronus, un ēdiens ilgāk saglabājas silts.

 

 

2. Pannā uzkarsē olīveļļu un liek apcepties ķiplokus un čilli. Kad makaroni  gatavi, tos nokāš ( atstājot nedaudz ūdens kurā tie vārījušies) un pievieno pannai, visu samaisa, var nedaudz pievienot makaronu ūdeni. Pieliek sāli, piparus.

3.  Dekorē ar zaļumiem, ja tādi ir pie rokas.

 

Labu apetīti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s