Pilngraudu pankūkas bez olām un piena

Kā jau esmu rakstījusi, vairāk nekā gadu esmu pievērsusies veselīgam uzturam, un manā gadījumā tas nozīmē vairāk dārzeņu un augļu un mazāk dzīvnieku valsts produktu. Draudzene Marta savā blogā pienene.com paplašinātāk raksta par govs piena produktu “uzpūsto” uzturvērtību, kas ļoti samazinās tiem nonākot cilvēka organismā, sagādājot tam lielas pūles un pat izraisot saslimšanas.

Kāds mūsu ģimenei mīļš ēdiens ir pankūkas, kuras sen nebiju cepusi, jo nevarēju atrast piemērotu recepti. Pēc neilgiem meklējumiem Pinterestā, tomēr uzrunāja dažas receptes, kurās nebija svešu sastāvdaļu. Pankūkas tiešām sanāca ļoti garšīgas, prieks ka tās atgriežas mūsu sestdienu rītu ēdienkartē!


Pankūkām nepieciešams:

Smalki maltie pilngraudu milti

Sojas piens

pus tk cepamā pulvera

ēdk brūnā cukura

nedaudz kanēlis

1 ēdk olīveļļas + cepšanai

 

 

Pankūkas gatavo kā parasti, sastāvdaļas sajaucot kopā pamazām ar putojamo slotiņu.

Cep olīveļļā, kas paredzēta cepšanai( vai citā eļļā, ko mājās lietojat)

Pasniedz ar augļiem, ievārījumu, zemesriekstu sviestu vai citu jums iecienītu pildījumu.

 

Un īstas sestdienas brokastis ir gatavas:)!

3 thoughts on “Pilngraudu pankūkas bez olām un piena

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s