Svaigās šokolādes trifeles

Šīs taisu jau otro reizi, iedvesmu smēlos no Pienenes.

Tā kā man ir alerģija no riekstiem, tad sapratu ka lieliski trifeles var pagatavot izmantojot saulespuķu sēklas un kokosa skaidiņas.

Nepieciešamais aptuveni 30 trifelēm:
200 gr dateles bez kauliņiem
50 gr kokosa skaidiņas
70 gr saulespuļu sēklas
2 ēdk medus
2.5 ēdk kakao pulveris

Sākumā virtuves kombainā ar nazi sasmalcina saulespuķu sēklas, tad pievieno pusi kokosa skaidiņas, un beigās medu, dateles un kakao pulveri.
Visu samaļ, ik pa laikam palīdzot ar kādu lāpstiņu, ja massa pielīp pie malām.
Beigās visam vajadzētu savelties smukā bumbā un apstāties.

Sagatavo kādu bļodiņu, kurā ieber atlikušās kokosa skaidiņas. Tad rokas sasmērējam nedaudz ar olīveļļu,  un ar karoti ņem piciņas, un taisa trifeles ripinot plaukstās, cik lielas vēlas. Tad iemet bļodiņā un paripina kokosa skaidiņās. Kad visas gatavas, liek leduskapī, lai nedaudz sastingts.

Un var baudīt šo veselīgo gardumu:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s