Krāsnī cepts kartupelis

Šis ir viens no mūsmājās iecienītiem ēdieniem, ko iemīļojām dzīvojot Londonā.

Grūtākais ir atrast patiešām lielu un piemērotu kartupeli un tad fantācijas lidojums var sākties un pildīt var ar ko gribās. Lai tādu dabūtu jādodas uz Centrāltirgu:P!

Kartupeļus sākumā kārtīgi nomazgā ar birstīti, tad ieslēdz sildīties cepeškrāsni uz “ventilatora” režīma uz kādiem 220 C un pēc brīža var likt cepties. Lai kartupeļi šādā temperatūrā izceptos, nepieciešama 1 stunda, vai arī 180 C 1.5 stunda.

Tikmēr var sagatavot pildījumu – mums šoreiz bija mājās  konservēts tuncis( savā sulā), kukurūza, tomāti, zaļie lociņi un nedaudz rīvēta siera.

Kad kartupelis gatavs ( to var pārbaudīt iedurot nelielu nazīti, un ja tas viegli duras iekšā pēc tam kad izdurts cauri mizai, tad ir gatavs), to izņem no krāsns, liek uz šķīvja griež uz pusēm, pavisam nepārgriežot, un liek pildījumu un pārkaisa ar sieru.

Pildījumam var izmantot arī konservētas pupiņas tomātu mērcē, biezpienu ar zaļumiem, čilli, vai vienkārši kādus svaigus dārzeņus.

Lai garšo:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s