Pilngraudu ķirbju mafini ar mellenēm

Aukstumiņš turpinās tāpēc jācep tik augšā kaut kas garšīgs:).

Pēc garšīgajiem pilngraudu banānu un jāņogu mafiniem nolēmu paeksperimentēt un uzcept arī ķirbju mafinus, papildinot ar mellenēm un pārberot ar ķirbju sēkliņām.

Nepieciešamais:

2 olas ( kuras var aizstāt ar 2 ēdk maltu linsēklu kas sajauktas ar 6 ēdk ūdens)

1 tk sodas

1 tk sāls

280 gr pilngraudu kviešu milti ( no Graudaspēka)

300 gr tvaicēts ķirbis, sastampāts ar dakšiņu

200 gr cukurs, labāk brūno vai tumši brūno

Pēc izvēles: 1 citrona miziņa un sula

180 gr sviets vai olīveļļa

 

Cepeškrāsni ieslēdz uz 180 C.

Blenderī sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā masā. Beigās iecilā saldētās (lai neizjuktu) mellenes, vai arī kādas citas ogas kā arī riekstus. Liek mafinu pannā, kas izklāta ar mafinu papīrīšiem.  Dekorē at ķirbju sēklām un cep 25-30 min, kamēr uzcēlušies.

Mafinus ļoti viegli var sasaldēt. Tikai jāieliek speciālajā saldētavas maisiņā. Atlaidināt var turpat ledusskapī, un pēc tam vēl ielikt cepeškrāsnī uzsildīt. Būs kā svaigi!

 

 

 

 

One thought on “Pilngraudu ķirbju mafini ar mellenēm

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s