Tom Kha zupa

Šoreiz kāda austrumnieciskāka recepte.
Veikalā nopērkams ir Tom Kha zupas garšvielu maisījums ( pašlaik arī ar atlaidi, tāpēc uzreiz nopirku divus:)), no Santa Maria Thai sērijas.
Zupa sanāk diezgan asa priekš “vidējā latvieša” garšas kārpiņām, kaut arī es liku klāt vēl čilli pulveri, lai būtu nedaudz asāka. Es netaisu pēc paciņas receptes, bet improvizēju.
Pluss tas, ka zupai nemaz nevajag tik daudz sastāvdaļas un taisot pusporciju, otru daļu ar sastāvdaļām var izmantot vakariņās citu dienu  tajā pašā nedēļā. Man patīk ekonomēt, nevis sapirkt dārgas un daudz sastāvdaļas, kuras pēc tam stāv plauktos un aizņem vietu. 

2 zupas porcijām nepieciešams:
1/2 vistas fileja (var tās vietā likt garneles)
1 porcija japāņu Soba nūdeles (no kviešu un griķu miltiem, nopērkamas lielajos Rimi, Stockmann)
1.3 bundžiņas Kokoriekstu piena
4-5 šampinjoni
1/2 nelielas paprikas
1 neliels tomāts
zaļie cukurzirnīši (ak, kā priecājos LV tos beidzot par saprātīgu cenu var dabūt)
1 lociņš
400 ml karsta ūdens
1. Atsevišķā katliņā liek vārīties nūdeles 3 minūtes. 
2. Lielākā katliņā lej karsto ūdeni, pievieno dārzeņus un vistas fileju, kokosriekstu pienu un pus paciņu garšvielu maisījuma un vāra kādas 3 minūtes. Pēc garšas vēl var pievienot nedaudz sāli.
3. Kad nūdeles izvārījušās tās sadala uz pusēm un liek katrā šķīvītī. Tad pārlej ar zupiņu un dekorē ar svaigiem lociņiem. 
Ēd ar irbulīšiem un zupiņu izēd ar karoti. 
Jautrība, asums un austrumu restorāna cienīga maltīte garantēta:)!

2 thoughts on “Tom Kha zupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s