Kartupeļu un puravu krēmzupa

Ļoti vienkārša un lēta receptīte. Labi der vieglām pusdienām.

Nepieciešams
0.5 kg, vai drusku vairāk  nomizotu kartupeļu( man bija kādi 12 mazi kartupelīši)
1 liels puravs
1 neliels sīpols
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
olīveļļa
timiāns
1. Smalki sakapā ķiploku un sīpolu un apcep olīveļļā ( cepšanai lietoju lētāko – olīvu izspiedu eļļu) kamēr zeltaini.
2. Pievieno uz pusēm sagrieztus kartupeļus un sagrieztu puravu ( pašas galējās, tumši zaļās lapas nelieku) un 1.5 L verdošu ūdeni. Pievieno sāli, piparus, timiānu.
3. Vāra kādu pus stundu. 
4. Blenderē blenderējamā krūzē ( sanāk smalkāk kā ar rokas blenderi, bet var arī ar to) pa vairākām daļām. 
5. Pārlej atpakaļ katlā, nogaršo un pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams. 
6. Dekorē ar zaļumiem ( man bija svaigs Baziliks) un bauda ar kādu garšīgu maizīti, man bija pašas cepta ar kaltētiem sīpoliem, timiānu un saulespuķu sēkliņām. Šeit par to kā izcept mājās maizīti. 
Lai garšīgi:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s