Biešu krēmzupa

Bietes ir bieži nenovērtēts dārzenis, un arī es to esmu sākusi lietot uzturā tikai pēdējos 2 gadus.

100 g vārītu biešu vidēji satur:    

  • 10 g ogļhidrātu;
  • 2 g šķiedrvielu;
  • 1,6 g olbaltumvielu;
  • 0,2 g tauku;
  • minerālvielas – kāliju, mangānu, dzelzi, magniju, varu, fosforu u.c.;
  • C vitamīnu u.c. vitamīnus.

Vārītu biešu enerģētiskā vērtība ir 52 kcal/100g produkta. Informācija no  http://darzabagatiba.lv/uzturvertiba/darzenu-arstnieciskas-ipasibas/bietes-galda/raksts/79

3-4 porcijām zupas nepieciešams:

2-3 kartupeļi

1 burkāns

400gr tvaicētās vai iepriekš vārītās bietes

1 buljona kubiņš

1l ūdens

mazs sīpols

sāls, pipari

pus selerijas kāts

olīveļļa

1. Katliņā nelielā daudzumā olīveļļas apce sīpolu un seleriju olīveļļā. Pievieno verdošu ūdeni un liek klāt kartupeļus, burkānus un bietes, sagrieztus vidējos gabaliņos.

2. Uz nelielas uguns vāra 30 min, kamēr dārzeņi mīksti.

3. Visu sablenderē krūzē vai ar rokas blenderi. Krūzē blenderējot sanāk smalkāks, taču es šoreiz ar rokas blenderēju.

Var pasniegt ar  piciņu krējuma, vēl labi klāt iet zilais Dor Blu tipa siers, vai kazas siers. Mēs ēdām vienkārši ar rupjmaizi:)!

Labu apetīti:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s