Kā pagatavot Kus Kusu?

Kus-kusu ( Cous-Cous) pirmo reizi ēdu kad vēl dzīvoju Londonā, tur tas bija ļoti pupulārs, gan aukstā veidā, gan kā piedeva ( rīsu, kartupeļu vietā). Kus kus ir rupja maluma manna no smalcinātiem kviešu graudu kodoliem. To iecienījuši Austrumu zemju iedzivotāji, īpaši Marokā.

Man vislabāk tas garšo svaigu dārzeņu salātos vai arī pie zivju ēdieniem.

Pagatavot to var vienkārši un ātri jo tas nav jāvāra. Sautējumiem to var pievienot pašās beigās.

 

Parasti uz 2 cilvēkiem ņemu kādus 60 gr kus kusu, ja tā ir piedeva pie otrā ēdiena vai salātiem. Bļodiņā kus kusu sajauc ar saujiņu saulespuķu sēklām, dažiem sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem, pievieno kādas garšvielas ( Anniņu bez sāls) un nedaudz sāli un piparus.  Aplej ar verdošu ūdeni, lai ūdens virs kus kusa ir vēl tikpat vai drusku vairāk ( to labi var redzēt stikla traukā:)). Visu samaisa uz uzliek kādu vāciņu vai trauciņu virsū. Pēc 5-10 minūtēm noteikti jau ir gatavs, ar dakšiņu to uzirdina, var pārliet kādu labas kvalitātes eļļu – olīvu, valriekstu vai tml.

Var piegriezt klāt tomātu, gurķi, zaļumus, kādu sieru, un viegli salāti gatavi:)!

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s