Marcipāna cepumi ar pildījumu

Gribējās uztaisīt kaut ko interesantu un jaunu, apskatot mājās pieejamo sastāvdaļu klāstu, izdomāju ka gribu marcipāna cepumus, rezultātā tie tika arī pildīti ar nutellu un apelsīnu ievārījumu, nu pavisam saldi:)!
Cepumi ir ļoti garšīgi tāpat vien pie tējas, bet ja nu reiz ģimenē ir šokomīlis, tad vajag arī katru gardumu padarīt šokolādīgu arī!

Cepumiem vajadzēs:

150 gr miltu
30 gr marcipāna
85 gr pūdercukura
1 olas dzeltenums
125 gr sviests, istabas temperatūrā
mandeļu esence

pildījumam- nutella un apelsīnu miziņu ievārījums

1. Atkal ņemu talkā savu uzticamo Kenwoodu un pilnīgi visas sastāvdaļas blenderēju kopā, izņemot pildījumus protams:)!

2. Kad izveidojies kautkas līdzīgs smilšu mīklai, ņemu ārā, nedaudz vēl samīcu, lai iznāk bumbiņa, ietinu plēvē un lieku ledusskapī uz 30 min at dzist.

3. Kad 30 min pagājušas, slēdzu cepeškrāsni iekšā uz 180 C, rullēju mīklu, ne visu uzreiz protams, izrullēju  tā ap 3-4 mm biezu un ar veco laiku mazo sulas glāzīti (mūsdienās tā gan sulai liekas par mazu:)) spiežu aplīšus, ko liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

4. Liek cepties kādas 10 min, kamēr zeltaini.

5. Atdzesē un pilda pusi ar nutellu, pusi ar ievārījumu.

Šie paši kūst mutē:)! mmm….

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s