Banān-kūka

Beidzot publicēju banān-kūkas recepti, ko izmantoju jau kādus pāris gadus, un to man iedeva viena amerikāniete. To pagatavot ir ļoti ātri un vienkārši un nav vajadzīgas sarežģītas sastāvdaļas.

Sastāvdaļas:

150 gr sviests vai margarīns
200 gr cukurs
2 olas
3 lieli gatavi banāni
280 gr miltu
1 tejk. sāls
1 tējk. soda ( abu vietā var izmantot arī kādu 1,5 tējk cepamo pulveri)
1 citrona sula
tā paša citrona miziņa, norīvēta uz smalkās rīves

1.  Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 C.
Saspaida banānus, citā traukā saspaida sviestu ar cukuru, tad pievieno olas un banānus, kā arī citrona miziņu un sulu. ( es šo visu daru kombainā, sākumā sviestu ar cukuru, tad olas, tad banānus, citrona sulu, un visbeidzot miltus un cepamo pulveri).

2. Sajauc viendabīgu massu un mamazām liek klāt miltus. Kad visi milti pielikti, tad var pievienot ko sirds kāro, labi der valrieksti, saldēts ogas, šokolādes gabaliņi.

3. Ietauko apaļo kūkas formu, vai ari kantainu. Lej mīklu formā un liek cepties uz 1 stundu, vai arī kamēr   iebakstot zobubakstāmo tas ir sauss.  Kūku atstāj atdzist pirms ņem ārā no formas.

Es šoreiz taisīju pusi no receptes, un man tieši sanāca viena Pyrex garenā keksa formiņa. Kā ari klāt liku saldētas jāņogas un tumšo šokolādi.

Jaukus tējas brīžus vēlot,

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s