Balto pupiņu biezzupa

Meklēju veidus kā izlietot ziemas krājumus, tajās skaitā baltās pupiņas no vīra omītes.
Atradu šādu lielisku zupiņu, sanāca tiešām sātīga un garšīga, un kā mans vīrs teica, ka no visām biezzupām vislabākā esot šī.

4 porcijām nepieciešams

2 burkāni
2 nelieli sīpoli
2 ķiploku daiviņas
ap 600 gr vārītas baltās pupiņas (es izmērcēju pa nakti, un  no rīta kamēr ēdu brokastis uzlieku uz mazās uguns vārīties, kādu stundu, pusotru)
2 buljona kubiņi
nedaudz eļļa
zaļumi dekorēšanai

1. Sarīvē burkānus, smalki sakapā sīpolus un ķiplokus.

2. Katliņā uzkarsē nedaudz eļļas, liek cepties burkānus un sīpolus, maisot sacep, kamēr paliek zeltaini, bet nedrīkst palikt brūni/piedegt. Tad liek klāt ķiploku un visu vēl pasautē maisot.

3. Pievieno vārītās pupiņas, lej klāt jau iepriekš uzvārīu karstu ūdeni, 1 litru aptuveni,  pievieno buljona kubiņus un samaisa, uzliek vāku un atstāj vārīties uz mazas uguns kādas 20 min.

4. Zupu sablenderē ar rokas blenderi. Ja ir vēlēšanās var šajā brīdī pievienot saldo krējumu, bet es neliku. Pasniedz ar siltu tostermaizi.

Ekonomiskā zupiņa gatava:)! Labu apetīti!

2 thoughts on “Balto pupiņu biezzupa

  1. Paldies par receptīti! Pupiņas jau vārās, provēšu, kas sanāks. Prieks, ka iedvesmo taisīt ne pārāk sarežģītus, bet garšīgus un interesantus ēdienus, ar ko ikdienā un svētkos iepriecināt savu ģimeni. Paldies par šo emuāru😉

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s