Četru sieru pasta

Beidzot pēc dažiem mēģinājumiem izdevās pagatavot, manuprāt, ideālu četru sieru pastas mērci. Noslēpums visam ir siers Gorgonzola, nezināju ka LV viņu var nopirkt, un vakar pamanīju Rimi, turklāt vēl ar atlaidi. Siers ir viens no pūdētajiem, diezgan pikants, labi garšo vienkārši uz maizes vai ar krekeriem, kā uzkoda. Tajā pašā laikā viņš ir krēmīgs ar mīkstu viduci, nu viss ko siera mīļotājs var vēlēties.

Biju ēdusi šo pastu restorānā Murales, Berga Bazārā, un vienu reizi mēģināju pagatavot, taču neizdevās sasniegt krēmīgo mērces konsistenci. Nnepieciešams tomēr bija 35% saldais krējums, lai arī cik “trekni” tas izklausītos, tomēr iepriekšējo reizi ar 10% nesanāca.

Tātad pastai nepieciešams ( uz “aci” divām porcijām)

makaroni Penne 210 gr
2 ķiploka daiviņas
kādi 100 gr šampinjonu
35% saldais krējums (mazā paciņa)
100 gr Gorgonzola
200 gr citi sieri, kas ir mājas, man bija Ementāles un Holandes
rīvēts parmezāns
nedaudz olīveļļas

1. Makaronus liek vārītes karstā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls. Vāra tik ilgi cik rakstīts uz paciņas, parasti tās ir 10 min, galvanais nepārvārīt!
2. Nomazgā, nomizo, sagriež šķēlītēs šampinjonus, liek uz pannas, lai izsautējas ūdens, kādas 5 min, tad ieliek kādā bļodiņā.
3. Uz tās pašas pannas uzlej olīveļļu, un liek apcepties caur ķiplokspiedi saspiesto ķiploku. Tad pielej saldo krējumu un liek visus 3 sierus, uz nelielas uguns silda, kamēr sieri sāk kust pa laikam apmaisot.
4. Makaronus nokāš, liek bļodiņās, pārkasa šampinjonus un pārlej ar siera mērci, uzkaisa parmezānu un gatavs!

Restorāna cienīgas vakariņas gatavas:)!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s