Šokolādes kūka

Šī ir klasiska šokolādes kūka. Iepriekš daudz esmu cepusi braunijus, bet gribējās ko nedaudz vieglāku un gaisīgāku, bet ne sausu, un šokolādīgu. Pēc ilgākiem meklējumiem un izmēģinājumiem nonācu pie šīs receptes.

Nepieciešams:
28 cm tortes forma( oriģināli 20 cm)
cepampapīrs
4 olas
250 gr sviesta
200 gr miltu
300 gr cukurs( oriģināli gaišais muscavado)
300 gr tumšās šokolādes( var jaukt pusi uz pusi ar piena šokolādi)

Glazūrai

100 tumšās šokolādes
80 gr sviesta

1. Sagatavo cepamformu, pamatu pārklājot ar cepampapīru, tad piestiprina malas, kas piespiež cepampapīru, iesmērē visu ar sviestu nedaudz.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 C. Ar mikseri saputo sviestu un cukuru kamēr gaisīgi, tad nosver miltus, pa vienai puto klāt olas, katru reizi pievienojot 1-2 tējkarotes miltu katru reizi. Kad olas pievienotas, lej klāt izkausēto šokolādi, kas nedaudz atdzesēta, turpinot maisīt,  tad iecilā atlikušos miltus.
3. Massu liek cepamformā un liek cepties  uz 1 st 30 min, kamēr kūka pacēlusies un nedaudz kraukšķīgu virspusi.
4. Ņem ārā un kāŗtīgi( !!!)  atdzesē. Lai atbrīvou no cepampapīra, noņem formas malas, liek virsū palielu šķīvi, apgriež otrādi, noņem papīru, liek virsū tortes paliktni un atkal apgriež otrādi.
Tad izkausē sviestu ar šokolādi un pārlej kūkai, ar nazīti vai karotīti smuki izsmērējot, lai pārtek arī nedaudz pāri malai.
5. Kūka gatava, es pasniedzu viņu ar melleņu mērci( sablenderētas mellenes ar nedaudz cukuru), var ar saldējumu, bet viena pati arī garšīga, jo nav sausa.

Lai labi garšo!

Madara

3 thoughts on “Šokolādes kūka

    • Jā, viņai tā jādara, jo nav jābūt sausai, bet gan vienmērīgi jāizcepjas nedaudz vēl lai mitra. Ja tik lielu ceptu augstākā temperatūrā, vidus būtu jēls, bet malas apdegušas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s