Ņujorkas siera kūka ar mellenēm

Šī ir pirmā reize kad  izmēģināšu krāsnī ceptu siera kūku.  Pārlaižot acis vairākām receptēm izvēlējos šo. Ir divu veidu siera kūkas, tās kuras tika tiek atvēsinātas ledusskapī un tās, kas tiek ceptas cepeškrāsnī.

Tātad būs nepieciešams:

Kūkas forma, apaļa ar noņemamām malām, labāk ja ir 20 vai 26 cm diametrā, man gan ir tikai 28 cm

75 gr sviests, izkausēts
175 gr Digestive cepumi, sasmalcināti
150 gr cukurs
4 olas
400 gr Filadelfijas mīkstā siera ( man bija viens klasiskais un viens light)
150 gr mellenes( aptuveni), izmantoju saldētas

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 C. Sasmalcina cepumus kombainā vai blenderī, tad sajauc tos kopā ar izkausēto sviestu izmantojos karoti.  Kūkas formā ieklāj cepampapīru, tad uzliek malas, kas smuki piespiež papīru. Liek massu formā un ar karoti vai ar pirkstiem pieplacina tā lai nosedz visu virsmu vienādā kārtiņā. Liek formu ledusskapī atvēsināties, kamēr taisa siera pildījumu.

2. Liek Filadelfijas sieru bļodā kopā ar olām, cukuru un ar mikseri sajauc viendabīgā massā.

3. Izņem formu ar cepumu pamatni no ledusskapja, uzber saldētās mellenes( jā, ja izmantojat saldētas, tad viņām šajā brīdī vajadzētu vēl būt sasalušām, lai viņas pārāk nesašķīstu) un lej lēnām pāri siera massu.

4. Liek cepties cepeškrāsnī uz 40 min, kamēr virspuse smuki gaiši brūna un vidus vēl nedaudz kustīgs. Pēc 40 min, izslēdz cepeškrāsni, un atstāj durvis puspavērtas vēl uz kādām 10 min.

Ļauj kūkai pilnībā atdzist, pirms liek uz kūkas šķīvja. Tam būs nepieciešams kūku vispirms apgriezt otrādi ar vēlviena šķīvja palīdzību. lai noņemtu cepampapīru. Tātad atdalam ar lāpstiņu vai nazīti kūku ko malām, noņemam rinķi, tad apbirdinam ar pūdercukuru( lai liekot šķīvi virsū nepieliptu). liekam virsū palielu šķīvi, un apgriežam otrādi, tad noņemam formas apakšu un cepampapīru lēnām, tad liekam virsū šķīvi vai kūkas statīvu uz kura pasniegsim un atkal apgriežam otrādi. Nu apmēram tā, ceru ka sapratāt:)!

P.S. kūka tik plāna man bija, jo kā jau minēju man bija lielāka kūkas forma kā gribējās, un tā kā bijām maz ēdāju, tieši gribēju lai viņa ir plānāka un var griezt platākas šķēles, man sanāca 8 gab. Varat palielināt siera masas daudzumu uz pusi vai 2X, un kūka pietiks vēl vairāk kārumniekiem:)!
Kā arī soreiz mans fotoaparāts mani pievīla, tāpēc arī iztiku ar telefona kameru, un bildes nav tās labākās, bet tas jau nemaina garšu:).

Lai labi garšo!

Madara

One thought on “Ņujorkas siera kūka ar mellenēm

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s