Ķirbju krēmzupa

Šai receptei jau briedu kādu laiciņu. Pie draudzenes Daces ēdu šo,ļoti garšīgu ķirbju biezzupu, un nolēmu to pagatavot pati. Mana versija sanāca šāda:

Sastāvdaļas:

ķirbis, nomizots sagriezts gabaliņos
(ķirbis bija vairāk nekā kartupeļi un burkāni kopā)
kartupeļi, mizoti, gabaliņos
burkāni, mizoti, gabaliņos
2 nelieli sīpoli, smalki sagriezti
1 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
1 vistas buljona kubiņš
īkšķa lieluma invgera gabaliņš, nomizots, sagriezts
ēdamkarote sviesta
sāls
šķipsniņa malta muskatrieksta
maizes grauzdiņu kubiciņi
pēc izvēles – 2 vistas filejas

Pagatavošana:

1. Katliņā izkausē sviestu un tajā apcep sīpolus un ķiplokus( apcep nepiededzinot! jo tas ietekmēs krāsu)
2. Dārzeņus, ingveru, buljona kubiņu,  liek katliņā un pielej nedaudz karsta ūdens, un sautē kādu 1/2 stundu.

3. Kad dārzeņi mīksti, nosmeļ lieko šķidrumu un noliek malā ( ko vēlāk varēsim pievienot biezenim). Blenderī pa nelielām porcijām (man sanāca 3) sablenderē dārzeņus, līdz veidojas vienveidīga massa. Kad blenderējat, noņemiet blenderim to mazo vāciņu, kas ir vidū lielākajam, un aizsedziet to vietu ar papīra dvieli, tas pasargās no karstā tvaika eksplozijas virtuvē.
4. Sablenderēto massu lejam atpakaļ katliņā un atšķaidam ar nosmelto buljonu, tā lai  ir nedaudz šķidrāks, bet ne pārāk, es pievienoju tikai 1/2 šķidruma.

5. Tikmēr pannā ielej nedaudz atlikušā buljona, un liek sautēties veselas vistas filejas, pārkaisīju ar vistas garšvielu, ar vāku virsū sautē kādas 10 min. Kad gatava, sagriež kubiņos.
6. Zupu lej šķīvjos, pievienojot vistas gabaliņus un maizes kubiņus.

Mums un ciemiņiem ļoti garšoja!

Madara

One thought on “Ķirbju krēmzupa

  1. Tā kā cienu dzīvu radību,mana recepte būtu šāda(noder veģetāriešiem ): katlā savāra ķirbi (pārsvarā),burkānus,(var arī kādu kabača gabalu)+veselu sīpolu,zaļumuslauru lapas (var ar kātiem). Sīpolu,lauru l. un kātus izmakšķerē,nolej lielumu ūdens(atsājot nedaudz,lai varētu ērti blenderēt) citā traukā. Blendē,pamazām pievienojot nolieto buljonu-tik,cik škidru zupu grib. Tad atkal uz uguns,vāra pievienojot kariju(vai kurkumu,ja nav-tas labi sader ar ķirbi),kausētā siera paciņu+saldo krējumu(uz vid. katlu 0,5 l)+ sulu no viena(vai 2iem,ja lielāks katls) apelsīniem. Kad siers izkusis,izslēdz un ļauj ievilkties.Pasniedz ar grauzdiņiem ,iekaisa katrā porc. grauzd. kīrbju un /vai saulesp. sēkliņas! Labu apetīti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s