Čilli

Šis amerikāņu, jeb meksikāņu drīzāk, viens no tradicionālākajiem ēdieniem jau kādu laiciņu ir arī mūsu ģimenes favorīts.
Tieši tas kas vajadzīgs aukstajos rudens vakaros!
Recepte veidojusies un papildināta, kad  jau 2 reizes gatavota kopā ar  amerikāņiem šeit Latvijā. Abi varianti sakombinēti ar mūsu iepriekšgatavoti recepti un rezultāts ir šāds.

Nepieciešamais:
0.5 kg liellopu maltā gaļa
1 bundžiņa konservētu pupiņu (kidney beans)
1 bundžiņa konservētas kukurūzas
1 bundžiņa konservētu tomātu gabaliņos
0.5 l tomātu sulas
2 sīpoli, smalki sakapāti
sāls, malti melnie pipari un Čilli garšviela
nedaudz olīveļļas
rīvēts siers un Tortilla čipsi pasniegšanai

1. Lielākā katlā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep malto gaļu, ar lāpstiņu to irdinot smalkos gabaliņos.
2. Lej klāt tomātu sulu un sīpolus, uz nelielas uguns sutina kādas 10 min.

3. Tad pievieno pupiņas, kukurūzu, sāli, melnos piparus un čilli, visu samaisa un sautē kādu 1/2 stundu uz nelielas uzguns ar vāku, ik pa brīdim pamaisot.

4. Liek šķīvjos uzber virsū nedaudz rīvēta siera un pasniedz ar tortilla čipsiem.

Lai jums garšo:)!

Madara

6 thoughts on “Čilli

  1. Tiko uztaisiju, tikai čilli garšvielas vietā (kuru mājās neatradu) pieliku ledusskapī uzietās pupiņas ar čilli. Rezultāts – man jau liekas, ka dikti labs. Gaidam mājās vīru, lai var kārtīgi novērtēt. Ceru meitai vēders neprotestēs. Paldies par receptīti!

  2. Atpakaļ ziņojums: Pupiņas ar brūnajiem rīsiem | Gatavo ar Madam

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s