Gatavojot trifeles pēc Zitiņas trifeļu receptes…

Nolēmu izmēģināt roku trifeļu taisīšanā otro reizi ( ja neskaita vienu reizi, kad palīdzēju konditoriem Emīlā Gustavā paripināt trifelītes:) kamēr tur strādāju).
Šokolādes mīlestība sākās sen, kad sāku strādād EGŠ pirms 7 gadiem, 2 nedēļas pēc tā atvēršanas Berga Bazārā!  Tas bija mans pirmais pilna laika darbs, un to atceros ar prieku, jo ļoti daudz ko tur iemācījos.

Draudzene, kam arī ir savs recepšu blogs nesen ielika trifeļu receptīti http://zitinja.blogspot.com/2010/10/tumsas-sokolades-trifeles.html#more , tad nu nolēmu ka jāķeras vien būs klāt un jāizmēģina pēc šīs receptes (jo iepriekš gatavotās sanāca nedaudz mīkstākas, dēļ tā ka receptē vēļ bija sviests un vairāk saldā krējuma). Pieminēšu, ka nē, mēs neesam apēduši 50 trifeles:)!! Tās tika dāvinātas vienai manai draudzenei vakar dzimšanas dienā (kas ir šodien:)).

Nelielas izmaiņas, ko veicu receptē ( recepti sk. iepriekšpievienotajā linkā): neliku klāt rumu, un pieliku visus 400 gr šokolādes.
Šeit atradu noderīgu video kā gatavot, ļoti ērti ir tieši tā apviļāšana kastītē, ko arī darīju http://video.about.com/candy/Chocolate-Mint-Truffles.htm

No atlikušā saldā krējuma un 200 gr piena šokolādes taisīju mandeļu trifeles – bumbiņas apviļājot sasmalcinātās grauzdētās mandelēs.

Šeit rezultāts:

Kopā sanāca 30 tumšās šokolādes un 20 piena šokolādes trifeles

mmm, man jau tās no piena šokolādes vairāk iet pie sirds:)

Jauku jums svētdienu!

Madara:)

One thought on “Gatavojot trifeles pēc Zitiņas trifeļu receptes…

  1. Atpakaļ ziņojums: Idejas paštaisītām dāvanām | Gatavo ar Madam

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s