Auzu pārslu un valriekstu cepumi

Šie cepumi kā radīti drēgnajiem rudens vakariem, kopā ar tēju vai kakao, kanēlis ar valriekstiem rada īstu rudenīgu garšu un arī visa māja jauki smaržo.


14 cepumiem nepieciešams: 


175 g milti
140 g sviests
1 ola
175 g cukurs
85 g auzu pārslas
~ 50 g valrieksti
1 tējk kanēlis
1/2 tējk cepamais pulveris


Es gatavoju virtuves kombainā ar naža uzgali, var to visu darīt ar rokām.
Pagatavošana:
1. Sviestu sagriež kubiņos un sakapā kopā ar cukuru kombainā .
2. Pievieno olu, cepamo pulveri, kanēli, un sakuļ visu.
3. Tad pievieno miltus, 2 daļās pa vidam kapājot ar pulse režīmu, kamēr saveļas bumba.
4. Liek bļodā un pievieno auzu pārslas un sakapātus valriekstus.Visu samīca.

5. Ietin cepamajā papīrā izveidojot resnas desas formu, liek ledusskapī sastingt uz kādu 1/2 stundu. Šajā stadijā var massu arī sasaldēt un lietot nepieciešamajā brīdī.
6. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C elektrisko vai 160 C gāzes.


7. Izņem no ledusskapja mīklas rullīti, iztin no papīra un sagriež 1cm biezās šķēlēs. Kārto uz pannas un kuras uzklāts cepampapīrs.
8. Cep 20 min, kamēr zeltaini.
9. Atdzesē un cepumi gatavi:)! 

Lai jums garšo!
Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s