Šokolādes tējas kūciņas svētdienas pēcpusdienai


Nepieciešams:
100 gr milti
100 gr sviests
100 gr cukurs
2 olas
50 gr melnās šokolādes
1 ēd.k. kakao pulveris
2 ēd.k. piens
nedaudz cepemais pulveris
Dekorēšanai:
100 gr baltās vai tumšās šokolādes (es izmantoju abas)
krāsainas skaidiņas vai M&M konfektes
pārtikas krāsviela.

Vēl nepieciešams: mafinu panna un papīra mafinu formītes( viss nopērkams Gemosā)
Sanāk 12 kūciņas

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz  180 C gāzes vai 160 C elektrisko.
2. Ar mikseri ( es izmantoju virtuves kombainu ar nazi) sakuļ sviestu, kas sadaīts mazos kubiņos, ar cukuru. Ja lieto mikseri sviestam jābūt istabas temperatūrā. Tad pievieno kakao pulveri un pa vienai pievieno olas un puto.
3. Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno maisījumam. Pakāpeniski pievieno arī miltus un cepamo pulveri.
4. Liek massu formītēs ar ēdamkaroti, es izmantoju par divas, tā ērtāk, piepildot 3/4 no formītes. 
5. Cep 10-20 minūtes, pēc 10 minūtēm pārbaudot, iedurot vienā kūciņā zobubakstāmo kociņu, ja iznāk laukā sauss, tad jau gatavas, ja ne, tad cep vēl 10 minūtes.
6. Ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē kūciņas. 
7. Tad ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu, var arī nelikt sviestu (baltajai pievienoju sarkano pārtikas krāsvielu) un   smērē virsū kūciņām,  dekorē ar krāsainajām skaidiņām un M&M vai jeb ko citu! Liek ledusskapī, lai šokolādes glazūra sastingst.
Ļoti labi noder bērnu ballītēm, kā arī var gatavot un dekorēt kopā ar bērniem, vai vienkārši pie pēcpusdienas tējas.
Baudiet!
Madara

4 thoughts on “Šokolādes tējas kūciņas svētdienas pēcpusdienai

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s