Vienkāršā gaileņu zupiņa

Turpinot likvidēt tik plaši pieejamās gailenes… mans variants gaileņu zupai, kas kā radīta vakariņām, vai, iepriekš pagatavota, labi garšo arī nākamās dienas pusdienās.
Šai receptei gan man nav dikti precīzu mērvienību, jo taisu tik cik sanāk, un, lai nav ne par šķidru, ne par biezu.

Nepieciešams:

300 gr iepriekš apceptas gailenes
(tas ir aptuvens daudzums, jo nesvēru)
1/2 paciņa Limbažu vai Dzintara kausētā siera ar šķinķi
1 liels, vai 2 nelieli sīpoli
1 ķiploka daiviņa

2 burkāni
4 kartupeļi
2 buljona kubiciņi
2 lauru lapas
pipari
olīveļļa
dilles, pētersīļi

Pagatavošana:

1. Kamēr tējkannā vārās ūdens, smalki sakapā sīpulus un ķiploku. Izmantojiet katliņu kurā vārīsiet zupu, liekat uz uguns un ielejam kādu ēdamkaroti olīveļļas, kad tā uzsilusi, tad liek apcepties sīpolus un ķiplokus.Uz nelielas uguns, maisot apcep kādas 5 minūtes
2. Nomizo kartupeļus un  burkānus, kartupeļus sagriež ap 1×1 cm kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
3. Tikmēr sīpoli jau apcepušies zeltaini, lej katliņā klāt ūdeni, bt ne visu uzreiz, kopā kādus 3 litrus, pieliek arī lauru lapas un nedaudz dilles. Tad liek burkānus, kartupeļus un gailenes, un uz nelielas uguns vāra aptuveni 20 min, un kamēr kartupeļi mīksti. Beigās pievieno kausēto sieru, un maisa līdz tas izšķīst.
4. Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem un /vai dillēm, un iecienītāko maizi – man tā noteikti ir Ciabatta!

Bon appetit! Un –  gaidu arī jūsu komentārus un versijas:)!

One thought on “Vienkāršā gaileņu zupiņa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s