Tiramisu

1501819_10201054379672193_437685370_n-1

Bildē gatavoju uz vienu ballīti 2x lielāku porciju 2x lielākā traukā. Dekorēju ar svaigām avenēm kakao un rīvētu šokolādi.

Šis deserts neatstās nevienu vienaldzīgu – Itāļu virtuves klasika!

Tiramisu jātaisa iepriekšējā vakarā, vai no rīta pirms pasniegšanas, lai tas var kādas 8 stundas nostāvēt ledusskapī. Tādējādi pārsteigsiet savus viesus ar brīnišķīgu desertu, kā pagatavošana patiesībā ir ļoti vienkārša un neaizņem daudz laika stāvot pie plīts!

8 porcijas
Sastāvdaļas:

1 paciņa cepumu Savioardi( jeb dāmu pirkstiņi)
500 gr Mascarpone siers
ap 300ml stipra espresso kafija
2 olu dzeltenumi
100 gr smalkais cukurs
nedaudz saldais krējums
30 ml Baileys liķieris ( var izmantot arī nedaudz ruma vai brendija, bet kas nevēlas likt klāt alkoholu var pielikt pāris pilītes ruma esences vai rīvētu citrona miziņu)
Kakao pulveris
Stikla trauks

Izmaksas: 4 Ls
Pagatavošanas laiks: 30 min

Olas kopā ar cukuru sakuļ ar putojamo slotiņu, pielejot nedaudz saldā krējuma, turpina maisīt ātrā tempā kamēr lielākā daļa cukura izkususi.
Uzvāra kafiju, kam pieliek nedaudz cukuru ( aptuveni 3 tējkarotes) un Beiliju, samaisa, ielej lēzenā bļodā un atdzesē.

Olām un cukuram pievieno Mascarpone sieru, pa daļām, maisot, var izmantot kādu citu karoti, ja ar putojamo slotinu kļūst par grūtu. Maisa kamēr izveidojas viendabīga massa.

Stikla traukā kārto cepumus, kas pirms tam apmērcēti atdzesētajā kafijā. Kafijā apmērcē nedaudz, lai cepumi pavisam neizjūk, bet paspēj arī piesūkties. Cepumus liek  rindiņā vienā slānī ar cukuroto pusi uz leju. Ja ir kāda atstarpe, to piepilda ar mazākiem cepumu gabaliņiem.

Liek virsū pusi krēma, izlīdzina. Tad atkal kārtu ar cepumiem. Man pietika tieši ar vienu paciņu( kurā ir 2 atsevišķi iepakojumi). Tad atklikušo krēmu. Izlīdzina un virsū caur sietiņu uzkaisa kakao pulveri.

Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz kādām 8 vai nedaudz vairāk stundām.

Pirms pasniegšanas sadala 8 gabaliņos un liek uz šķīvīšiem.

5 thoughts on “Tiramisu

  1. Izdevīgi ir ņemt Mascarpone 500gr bundžu,kuru sajaucot ar kondensēto pienu…iegūstama…šerminoši-LLABĀ kombinācija!:):)…pēc tam,glītās rindiņās sakrāmējam konservētos ķirsīšus…(BEZ KAULIŅIEM)…hi-hi…klāj otru daļu masas,pa virsu,var pārkaisīt RŪGTU šķīstošo kafiju(gaumes lieta):)

  2. Atpakaļ ziņojums: 1 gads un 12 kūkas | Gatavo ar Madam

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s