Pildīta paprika

IMG_1260

Sen jau gribēju ko līdzīgu uztaisīt. Bērnībā bieži mamma taisīta tradicionālās pildītās paprikas – ar rīsiem un malto gaļu.  Taču tagad meklēju kādu veselīgāku un veģetārāku receptīti ko izmēģināt.

nepieciešams 4 porcijām:

1 paciņa ( 125 g) vārītu brūno rīsu

1 sīpols

2 tomāti

3 ķiploku daiviņas

puse bundžiņas zaļās olīvas, sagrieztas

garšvielas, sāls, pipari

pāris ēdk tomātu mērces

kādi 100 gr šampinjoni, sagriezti

4 paprikas

100 gr rīvēts holandes siers

olīveļļa

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 220 C. Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un liek nedaudz ieeļļotā cepamtraukā vai pannā cepties. Tas vajadzīgs tāpēc, ka pildījumam nebūs vajadzības ilgi cepties, bet paprikas ir stingrākas. Var beigās vēl grila režīmā pacept drusku.

2. Pannā uz plīts apcep sīki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kad apcepušies, tiem pievieno tomātus, rīsus, tomātu mērci, olīvas, garšvielas un uz nelielas uguns pasautē lai visas garšassajaucas.

3. Pilda pildījumu paprikās un pārkaisa ar sieru un liek cepties uz kādām 20 min, kamēr siers izkusis.

4. Tikmēr var uztaisīt salātus – man bija spināti, neliels cukini, ķiršu tomātiņi, avokado. Mērcei sajaucu cirona sulu, graudu sinepes, olīveļļu, nedaudz balsamiko etiķi, cukuru, sāli un piparus.

5. Kad paprikas izcepušās, pasniedz ar svaigajiem salātiem!

Te arī mans vīrs praktizē sagriežšanu ar ģipsi vienā rokā:D, nosaucām to par X-MEN satvērienu!

Image

About these ads

One thought on “Pildīta paprika

  1. Pingback: mmiezite, Pildīta paprika - home made

Atstāj atbildi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s